sjoerd pet illustratie fatloss

7 STRATEGIEN OM BLIJVEND VET TE VERLIEZEN

7 STRATEGIEËN OM BLIJVEND VET TE VERLIEZEN.

Ben je het zat om vet te verliezen en net zo snel weer bij te komen? Implementeer deze 7 strategieën in je leven en je zult zien dat het vet als sneeuw voor de zon zal verdwijnen. LET WEL! blijvende resultaten, komen met blijvende veranderingen.

1 Eiwitten als basis.

Zorg dat eiwitten de basis zijn van elke maaltijd. Eiwitten zijn betrokken bij elk proces in ons lichaam. Vrijwel alle cellen in ons lichaam zijn opgebouwd uit eiwitten, maar bijvoorbeeld ook de enzymen die ons voedsel afbreken zijn opgebouwd uit eiwitten. Er zijn talloze onderzoeken waaruit blijkt dat mensen die meer eiwitten eten, gemakkelijker en blijvend vet verliezen.

Goede eiwitten vind je o.a. in vlees, vis, eieren, noten & zaden en peulvruchten.

2 Eet goede vetten.

Veel mensen zijn onterecht bang voor het eten van vet. Door de juiste vetten te eten, zal het lichaam juist makkelijker vet verliezen. Onder goede vetten versta ik onbewerkte vetten, deze vind je o.a. in vis, (biologisch)vlees, eieren, avocado, roomboter en kokosolie.

3 Kies voor complexe koolhydraten.

Complexe koolhydraten worden langzaam door het lichaam afgebroken waardoor ze gelijkmatig in het bloed terecht komen. Het lichaam heeft hierdoor alle tijd om deze op de juiste manier te verwerken. Doordat dit proces geleidelijk gaat zal de alvleesklier minder insuline afgeven, wat een positief effect heeft op de body compositie. Deze complexe koolhydraten zorgen er niet alleen voor dat je langer een vol gevoel houdt, maar ook dat je beter van snacks af kunt blijven.

Goede complexe koolhydraten vind je o.a. in havermout, zoete aardappel, peulvruchten en quinoa.

4 Vermijd fabrieksmatig voedsel.

Fabrieksmatig bewerkt voedsel is vaak zo zwaar bewerkt, dat dit nog maar weinig met het oorspronkelijke voedingsmiddel te maken heeft. Ook zijn er veel chemische stoffen aan toegevoegd waarvan niet bekend is wat deze stoffen op langer termijn met de algehele gezondheid doen. Doordat het lichaam deze producten vaak niet als voeding herkent, kan het een toxisch effect hebben op het lichaam, wat resulteert in meer vet massa (en gezondheidsklachten).

5 Volg NOOIT een crash dieet.

Door een crash dieet te volgen, zorg je ervoor dat het lichaam in een zogenaamde spaarstand terecht komt, in het begin zal je waarschijnlijk gemakkelijk gewicht verliezen, maar op de lange termijn heeft het volgen van een crash dieet altijd een nadelig effect. Doordat het lichaam zich in een hongersnood waant, zal het zodra er weer meer voeding binnenkomt direct alles opslaan. Meer dan 95% van alle mensen die een crashdieet volgt is na 6 maanden zwaarder dan het moment waarop zij begonnen.

6 Drink voldoende water.

Ons lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water, water is een essentiële stof voor het lichaam, en heeft een positief effect op de stofwisseling. Door ervoor te zorgen dat je voldoende water drinkt kan het lichaam makkelijker toxines uitscheiden. Een hoge toxiteit van het lichaam heeft vaak als gevolg dat het lichaam meer vet opslaat (vet dient als buffer voor gifstoffen).

7 Vermijd suikerhoudende dranken.

Suiker in dranken zorgt voor een zeer snelle stijging van de bloedsuiker spiegel en daarmee het hormoon insuline, wat zorgt voor meer vet opslag en waardoor je ook meer cravings zult ervaren.

Een stabiele suikerspiegel is de basis voor een strak en gezond lichaam.

Met suikerhoudende dranken bedoel ik: frisdranken en vruchtensappen, vruchten sappen bevatten dan weliswaar natuurlijke suikers maar ook deze laten de suikerspiegel snel stijgen, ook light frisdranken zijn geen goed idee, niet vanwege de suikers maar de kunstmatige zoetstoffen.

Comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *