BOOST JE TESTOSTERON PRODUCTIE

EET DEZE 7 VOEDINGSMIDDELEN OM JE TESTOSTERON PRODUCTIE TE BOOSTEN.

Testosteron is een hormoon dat zowel bij mannen als vrouwen voorkomt. Een disbalans in dit hormoon, wordt behalve met overgewicht, ook in verband gebracht met bijvoorbeeld hoge bloeddruk en osteoporose. Naast dat testosteron invloed heeft op je humeur, zorgt dit hormoon voor minder vetopslag en meer spiermassa. Testosteron is 1 van je beste vrienden als het gaat om een fit en strak lichaam.

Door de juiste voeding tot je te nemen, kun je de productie van testosteron beïnvloeden.

1. Oesters
Oesters bevatten zeer veel zink, meer dan elk ander voedingsmiddel. Dit mineraal is essentieel voor het lichaam om testosteron te produceren. Je kan dus inderdaad sneller opgewonden raken, door het eten van oesters.

2. Olijfolie
Mannen die dagelijks koudgeperste olijfolie toevoegen aan hun maaltijd, hebben significant hogere testosteron levels dan mannen die dit niet doen.

3. Vette vis
Vette vis bevat veel omega 3 vetzuren en essentiële proteïne. Deze stoffen gebruikt het lichaam als bouwsteen voor dit hormoon. In vette vis is veel vitamine D te vinden. Vitamine D heeft een positief effect op de testosteron productie.

4. Knoflook
De actieve bestanddelen in knoflook (zoals alline) verhogen niet alleen de testosteron spiegels, maar hebben ook nog een remmende werking op het hormoon cortisol. Cortisol is de vijand van testosteron en veroorzaakt spierafbraak.

5. Noten
Noten bevatten B – vitamines, gezonde vetten en zink, al deze stoffen dragen bij aan een gezonde productie van testosteron.

6. Rood vlees
Rood vlees is rijk aan essentiële aminozuren, zink, ijzer en magnesium. Rood vlees stimuleert de aanmaak van glucagon, wat weer bijdraagt aan de productie van testosteron.

7. Pompoen zaad
Het zaad van pompoen staat bol van magnesium, zink en gezonde vetten. Naast dat pompoen zaad goed is voor je testosteron spiegels heeft het ook een positief effect op de prostaat.

Comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *