eieren

EIEREN, PARELTJES VAN DE NATUUR

7 REDEN OM MEER EIEREN TE ETEN.

Eieren hebben de laatste 40 jaar een licht negatief imago gekregen, veel mensen denken ten onrechte dat het dagelijks eten van eieren ongezond is. Hieronder een aantal redenen waarom het eten van eieren gezond is.

1. Eieren zijn vitamine en mineralen bommetjes.
De eidooier bevat zeer veel vitamines en mineralen. De eidooier zit vol kalk, ijzer, fosfor, zink, B vitamines en de in vet oplosbare vitamines A, D, E en K. In de eierdooier zit alle voeding om een kuikentje te kunnen laten groeien.

2. Eieren bevatten choline:
Choline is een belangrijke voedingstof die verantwoordelijk is voor een gezonde hersenfunctie en helpt bij het verminderen van ontstekingen, ook speel dit stofje een rol bij de regulatie van hart- en bloedvaten.

3. Eieren bevatten gezonde vetten.
Eieren bevatten veel van het essentiele omega 3 vetzuur. Door de juiste vetten te eten blijven je vet verbrandende hormonen op peil en zal je, (in tegenstelling tot wat veel mensen denken) juist gemakkelijker vet verliezen.

4. Eieren als perfecte bron van eiwitten.
Nagenoeg elk weefsel in ons lichaam is opgebouwd uit eiwitten, eiwitten zijn weer opgebouwd uit aminozuren. Een aantal aminozuren zijn essentieel, wat betekent dat het lichaam hiervan afhankelijk is van de voeding die het binnenkrijgt. Eieren zijn een perfecte bron van deze essentiele aminozuren. Zeker mensen die regelmatig sporten kunnen wel wat extra eiwitten gebruiken

5. Eieren zijn goed voor gezonde haren en nagels
Dankzij het hoge zwavel en vitamine B12 gehalte, dragen eieren bij aan de ontwikkeling van gezonde haren en nagels.

6. Eieren verlagen het risico op hersenbloedingen en hartaanvallen.
Onderzoeken hebben laten zien dat eieren het risico op hersenbloedingen en hartaanvallen kunnen verlagen. Dit komt omdat het soort eiwit dat in eieren voorkomt de tijdsduur verlengt waarin fibrinogeen (eiwit in het bloed) wordt omgezet in fibrine.

7. Eieren helpen beschermen tegen macula degeneratie.
Macula degeneratie is een oogaandoening waarbij de gezichtscherpte afneemt. Eieren bevatten Lutheine en zeaxanthine, deze 2 stoffen doen vermoeden dat ze de ogen beschermen tegen deze aandoening.

Het mag duidelijk zijn dat het eten van eieren alles behalve ongezond is. Ook de dooiers mag je gerust dagelijks eten, sterker nog dit is juist het gezondste deel van het ei.
Wil je de maximale gezondheidsvoordelen van eieren benutten, kies dan voor biologische eieren. Deze dieren lopen lekker buiten rond waardoor ze een zeer gevarieerd voedingspatroon hebben, zoals bladgroente, insecten en wormen. Al deze voedingstoffen komen weer in het ei terecht, waardoor de voedingswaarde vele malen hoger is dan bij eieren afkomstig uit een legbatterij, ook bevatten deze eieren meer gezonde vetten.

Comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *