kippensoep

EET JIJ WEL EENS VERS GETROKKEN BOUILLON?

5 VOORDELEN VAN OUDERWETSE SOEP.

Vroeger, nog maar enkele decennia geleden, werd bouillon getrokken van botten. De bouillon werd getrokken door een schenkel of een kip langere tijd op het vuur te zetten, in water wat net tegen het kookpunt aan zit. Op deze manier komen er zeer veel mineralen en aminozuren in het water terecht. Dit geeft niet alleen de rijke smaak, maar is ook een echte levens elixer. Botten bouillon is zeer rijk aan: magnesium, fosfor, calcium, glycine en gelatine.

1. Botten bouillon heeft de kracht om de darm te helen.
Veel mensen hebben tegenwoordig te maken met een zogenaamde ‘lekkende darm’. Dit houdt in dat de darm structuur poreus wordt. Hierdoor kunnen er voedseldeeltjes in de bloedbaan terecht komen, die hier niet thuis horen. Dit kan veel problemen geven, waaronder voedsel allergie├źn en auto immuun reacties. De grote hoeveelheden gelatine in deze bouillon, hebben de kracht de darm te helen.

2. Botten bouillon voor gezonde gewrichten.
Botten bouillon bevat zowel grote hoeveelheden glucosamine als calcium. Deze stoffen kan het lichaam niet alleen gebruiken om artrose tegen te gaan, maar ook banden pezen en ligamenten zijn gebaat bij deze voedingsstoffen. In sommige gevallen kan het dagelijks eten van deze bouillon, direct pijn aan gewrichten verminderen.

3. Botten bouillon om het immuunsysteem een handje te helpen.
Botten bouillon bevat de aminozuren glycine en proline, deze aminozuren spelen een belangrijke rol bij wondgenezing in het lichaam, en zijn belangrijk voor het bindweefsel. Doordat deze aminozuren ontstekingen tegen gaan, kan het immuunsysteem zich richten op andere activiteiten.

4. Botten bouillon als ondersteuning van de lever.
De lever is een orgaan wat het moeilijk heeft in deze tijd van fabrieksmatig voedsel, luchtvervuiling en bestrijdingsmiddelen. Een van de taken van dit orgaan is het scheiden van toxines uit het bloed. De glycine aanwezig in botten bouillon, geeft de lever de ondersteuning die het hard nodig heeft.

5. Verbetering van huid, haren en nagels.
Tijdens het trekken van de bouillon wordt collageen weefsel afgebroken en komen de bouwstoffen in de bouillon terecht. Deze stoffen heeft het lichaam hard nodig om bijvoorbeeld haren, huid en nagels te kunnen laten groeien.

De bouillonblokjes van tegenwoordig, hebben wel de smaak van de bouillon, maar niet de gezondheidsvoordelen. Sterker nog, dit blokje smaakversterkers kan zelfs zeer nadelig zijn voor de gezondheid. Kant en klare soepen hebben dus niet de gezondheidsvoordelen zoals hierboven beschreven.

Comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *