magnesium

SUPPLEMENTEER JIJ AL MAGNESIUM?

5 GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN MAGNESIUM

Magnesium is een mineraal welke betrokken is bij meer dan 300 chemische reacties in het menselijk lichaam. Een magnesium tekort komt bij veel mensen voor, en kan leiden tot tal van klachten.

1. Magnesium tegen stress.
Magnesium is essentieel voor het optimaal functioneren van het neurologische systeem. Dit mineraal speelt een belangrijke rol bij het transporteren van de zenuwprikkel, ook zorgt het voor de ontspanning van de spier na het samentrekken. Bij overmatige stress kan magnesium een wondermiddel zijn.

2. Magnesium tegen vermoeide spieren.
Sporten en lichaamsbeweging eisen magnesium op uit de reserves van het lichaam. Sporters die last hebben van krampen, verminderde prestaties en langdurig vermoeide spieren kunnen dit vaak oplossen door een magnesium supplement te slikken.

3. Magnesium tegen hartritme stoornissen.
Een ernstig magnesium tekort kan zelfs een belangrijke rol spelen bij hartritme stoornissen. Hartritme stoornissen kunnen in verband staan met een verstoorde neurologische werking en gespannen bloedvaten.

4. Magnesium tegen nierstenen.
Magnesium verhoogt de oplosbaarheid van calcium, daardoor kan magnesium de ontwikkeling van nierstenen (welke voornamelijk bestaan uit calcium zouten) tegen gaan.

5. Magnesium tegen slapeloosheid.
Magnesium helpt een gestrest zenuwsysteem te ontspannen, na een drukke dag val je met voldoende magnesium in je lichaam gemakkelijker in slaap.

Comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *