energie gebrek aanpakken

ZO PAK JE ENERGIE GEBREK AAN

5 MANIEREN OM ENERGIE GEBREK AAN TE PAKKEN

Chronische vermoeidheid is een serieus probleem geworden de laatste decennia. Hieronder 5 manieren om een gebrek aan energie aan te pakken.

1. Drink voldoende water.
Vermoeidheid is vaak een teken van uitdroging. Door elke dag voldoende water te drinken kan je dit gemakkelijk oplossen, drink tussen de 2 en 3 liter water per dag. Door wat keltisch zeezout of himalaya zout toe te voegen aan je water zorg je ervoor dat de natrium/ kalium balans in je lichaam optimaal blijft.

2. Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
Wanneer je lichaam niet goed in staat is om de bloedsuikerspiegel te reguleren kan het zijn dat er niet voldoende suiker in je bloed omgaat waardoor je weinig energie ervaart. Zorg ervoor dat je insuline sensitiviteit omhoog gaat. Dit bereik je door minder (geraffineerde) suikers te consumeren en regelmatig een training te doen waarbij je veel lactaat (verzuring) opbouwt.

3. Optimaliseer je slaapomgeving.
Hoe vaster en hoe dieper je ’s nachts slaapt, des te meer je lichaam in staat is om te herstellen en des te meer energie het overdag kan produceren. Er zijn een aantal factoren die effect hebben op de kwaliteit van je slaap. Zorg ervoor dat je slaapkamer donker en stil is, zelfs een klein beetje licht of omgevingsgeluid kan ervoor zorgen dat je minder diep slaapt. Zorg ervoor dat je regelmatig je beddengoed verschoont en dat je slaapkamer fris en opgeruimd is .

4. Beweeg en sport meer.
Onderzoek wijst uit dat mensen die actiever zijn en fanatiek sporten significant meer energie ervaren gedurende de dag. Een actief leven leidt ook tot een betere nachtrust.

5. Eet regelmatig.
Ons lichaam heeft continu energie nodig. Door regelmatig te eten zorg je ervoor dat je lichaam continu de beschikbaarheid heeft over voedingsstoffen. Ik adviseer mensen 5 – 7 keer per dag te eten. Dit resulteert vaak in meer energie maar zorgt er ook voor dat je stofwisseling omhoog gaat, wat weer een positief effect heeft op je body compositie.

Comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *